Arduino Projekten

Sat 16-Jan-21
16:29:51




RGB Matrix Paneel Mega Unit

Datum: Sat 08 November 2014
Samenvatting: Het RGB Matrix Paneel krijgt zijn eigen behuizing met een Arduino Mega 2560. Het opbouwen van de basis.


Het RGB matrix Paneel krijgt zijn eigen "behuizing" met zijn eigen Arduino Mega 2560 controller. Naast het opnieuw maken van diverse electronica delen (Midi Interface, Led aansturingen en Potmeters) moeten er eerst onderdelen voor de "behuizing" worden gemaakt. Het idee is een stukje meubelplaat, waar de panelen op worden geschroeft. Onder de panelen komen bedienings-potmeters en (extra) uitlees-Led's.

De aluminium-strippen, die de panelen een soort van steuntje geven, waren op de verkeerde positie omgebogen. Deze zijn eerst aangepast. En om de PC-voeding vast te schroeven zijn 2 stukjes Aluminium T-profiel op maat gezaagd en van gaatjes voorzien.

Voor de potmeters en de (extra) Led's is een latje hout van gaten voorzien. Er is gepland: 2 rijen met 8 Led's, 4 keer 7-segment displays, 4 (of 5) potmeters en een schakelaar om de voeding aan/uit te zetten, inclusief indicatie-Led.

Het paneel en de PC-voeding zijn vastgeschroefd, waarna het geheel al mooi begint uit te zien. De voeding geeft EN het benodigde tegengewicht tegen het voorover vallen van de panelen EN de ingebouwde ventilator gaat lucht langs de panelen blazen om opgewekte warmte af te voeren.

De bedieningsknoppen en uitlezing Leds.

Om de voorzijde mooier te maken, is het houten latje zwart gespoten. De (indicatie) Led is er (rechts onder) al ingeduwd en de aan/ uit sachakelaar is al vastgeschroefd. De PC-Voeding zelf heeft op de breedste connector twee aansluitpennen waarmee deze aan en uit te schakelen is. Deze pennen gaan met de (hier gemonteerde) schakelaar bediend worden. Dat scheelt weer elke keer om de stekker uit het stopkontakt te trekken.

In de bedieningslat zijn ook al 4 potmeters geschroefd. Met de [I]Arduino Uno[/I] zijn tot nu toe 3 potmeters gebruikt (meer analoge ingangen waren er niet over). De [I]Arduino Mega[/I] heeft weliswaar 14 analoge ingangen, maar potmeters zijn ook niet de goedkoopste onderdelen om er een partij van in te bouwen. Dat geld besteed ik liever aan de potmeters voor in de ArSid. 

Afbeeldingen

paneel02_basis_1.jpg
1/7: paneel02_basis_1.jpg.
paneel02_basis_2.jpg
2/7: paneel02_basis_2.jpg.
paneel02_basis_3.jpg
3/7: paneel02_basis_3.jpg.
paneel02_basis_4.jpg
4/7: paneel02_basis_4.jpg.
paneel02_basis_5.jpg
5/7: paneel02_basis_5.jpg.
paneel02_basis_6.jpg
6/7: paneel02_basis_6.jpg.
paneel02_basis_7.jpg
7/7: paneel02_basis_7.jpg.