Arduino Projekten

Sat 16-Jan-21
16:05:56
Midi Module voor de Mega Unit

Datum: Mon 19 January 2015
Samenvatting: De Midi Module voor het paneel is gebouwd.


Het nieuwe Led Paneel moet zijn eigen Midi Module krijgen. Want elke keer stukjes elektronica omzetten en opnieuw de aansluitingen uitzoeken is wat amateuristisch.

En dus werd er een nieuwe Midi-module gesoldeerd aan de hand van het eerder ontworpen schema. Ik besloot om er meteen 2 te solderen in een parallel-proces, omdat de Sid Synth een eigen Midi-module gaat krijgen. Dit tegelijk solderen beviel mij wel. 1 keer uitzoeken hoe de aansluitingen komen, maar wel 2 exemplaren (zie foto).

Er zijn wat weglatingen in het schema gedaan (geblurred), te weten de eigen power Led (D2 en R2), de tweede ontkoppel condensator (C2) en de Jumper (J1) in de Rx lijn. Primair omdat de stukjes veraboard, waarop deze Midi Modules gesoldeerd zijn, iets kleiner zijn dan die van de experimenteer-behuizing. Bovendien heeft de Arduino Mega genoeg seriele in- en uitgangen, zodat het niet nodig is om de Rx-lijn te hoeven te onderbreken.

De rest van het schema is ongewijzigd gebleven, ook de IC-aansluitingen van de 7404. Zelfs Jumper (J2) is gebleven, omdat ik nu nog niet weet of ik bij dit Paneel (en de Sid Synth) een Midi Out van de Arduino gaat gebruiken.

Die handige experimenteer aansluitingen zijn hier vervangen voor een 4-aderig kabeltje met een print-connector. Bij het testen blijkt dat een 74hct04 echt weinig stroom kunnen leveren voor een 560E weerstand (R5 en R6) voor de test Leds (D3 en D4). Je ziet ze wel knipperen op het Midi-signaal, maar echt veel licht geven ze niet. Maar beide Midi-modules doorstaan de Midi-test, het signaal wordt keurig doorgegeven. Ook wanneer ik (op het de 4-aderige kabeltje) de Rx uitgang doorverbind met de Tx ingang).

verder met het volgende deel van het paneel. 

Afbeeldingen

paneel02_midimod_1.jpg
1/4: paneel02_midimod_1.jpg.
paneel02_midimod_2.jpg
2/4: paneel02_midimod_2.jpg.
paneel02_midimod_3.jpg
3/4: paneel02_midimod_3.jpg.
paneel02_midimod_4.jpg
4/4: paneel02_midimod_4.jpg.